Παντζάρι Σκόνη (Bio)
Γλυκό και νόστιμο, το παντζάρι είναι μια θρεπτική υπερδύναμη. Έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία ενώ θεωρείται πως αυξάνει και την απόδοση. Το βαθύ κόκκινο χρώμα προέρχεται από μια ισχυρή φυτική χρωστική, τη βητακυανίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που υπάρχει σε αφθονία σε αυτή την 'υπερ' ρίζα και μπορεί να περιορίσει τη βλάβη που προκαλούν στον οργανισμό οι ελεύθερες ρίζες.
Κατηγορία: Υπερτροφές
Σχετικές κατηγορίες: Διατροφή, Ζαχαροπλαστική, Βιολογικά
Κωδικός Προϊόντος: 169-7624
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Η σκόνη παντζαριού είναι ένας ευέλικτος τρόπος να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά και γεύση στα πιάτα σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, όπως smoothies, χυμούς, σάλτσες, σούπες, και ακόμα και σε ζύμες για ψωμί ή γλυκά.
Η ακριβής δοσολογία εξαρτάται από τη συνταγή και την επιθυμητή ένταση της γεύσης. Ωστόσο, εδώ είναι μερικές γενικές οδηγίες:
Για όσους έχουν πρόβλημα με την αρτηριακή πίεση, την ενέργεια, την αντοχή, τότε η σκόνη παντζαριού είναι το ιδανικό συμπλήρωμα.
Περιέχει σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, βιταμίνες A, C, B1, B2, B3, B6, ασβέστιο, χαλκό, φώσφορο, νάτριο, ιώδιο και φυτικές ίνες. Είναι ακόμη πλούσια πηγή υδατανθρακών και πρωτεϊνών. Περιέχει νιτρικά άλατα που βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης, φολικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές του ίνες και μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια.
Τα παντζάρια περιέχουν μια σημαντική ποσότητα υδατανθράκων που παρέχουν ενέργεια για παρατεταμένες αθλητικές δραστηριότητες. Οι υδατάνθρακες είναι τα φυσικά δομικά στοιχεία του ενεργειακού μεταβολισμού και τα παντζάρια τα παρέχουν, χωρίς καμία από τις αρνητικές παρενέργειες πολλών άλλων τροφών με υδατάνθρακες. Όταν το σώμα έχει επαρκή ποσότητα υδατανθράκων, είναι σε θέση να τροφοδοτήσει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών μεταβολικών αντιδράσεων του οργανισμού μας.
Σε μια σχετική μελέτη, οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι η απορρόφηση οξυγόνου αυξάνεται σημαντικά από τους ανθρώπους που πίνουν χυμό παντζαριού, λόγω του υψηλού περιεχομένου νιτρικού άλατος. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η απορρόφηση οξυγόνου αυξάνεται κατά 16%, κάτι περισσότερο δηλαδή από ένα φυσιολογικό άτομο που μπορεί να απορροφήσει, ακόμα και όταν αθλείται καθημερινά και έντονα. Ο χυμός παντζαριού δηλαδή, αυξάνει την αντοχή στην άσκηση και τη συμμετοχή σε αθλήματα, κάνοντας τον το αγαπημένο ποτό των αθλητών!
Ένα άλλο χρήσιμο θρεπτικό συστατικό είναι το άλφα-λιποϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Γενικά, τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, στην ελαχιστοποίηση της οξειδωτικής βλάβης και στη μείωση των κινδύνων για καρκίνο. Μια ιατρική έρευνα διαπίστωσε ότι το άλφα-λιποϊκό οξύ είναι ιδιαίτερα καλό στη διαχείριση των συμπτωμάτων του διαβήτη. Αυτό το αντιοξειδωτικό βοηθά τον οργανισμό να αυξήσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, οπότε η κατανάλωση ζάχαρης δεν προκαλεί τόσα προβλήματα. Τα άτομα με διαβήτη που καταναλώνουν τακτικά το άλφα-λιποϊκό οξύ που βρίσκεται στο παντζάρι είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν νευρική βλάβη και μούδιασμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρός διαβήτης.
Η σκόνη παντζαριού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Αν και πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι αυτή η κατάσταση προκαλείται από μειωμένη ανδρική ικανότητα, είναι στην πραγματικότητα ένα πρόβλημα με τη ροή του αίματος στις αναπαραγωγικές περιοχές. Δεδομένου ότι η σκόνη παντζαριού είναι τόσο χρήσιμη για την αύξηση της κυκλοφορίας, μπορεί να είναι αποτελεσματική στη διαχείριση ορισμένων προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας.
Αποτοξίνωση συκωτιού. Το παντζάρι βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών από το συκώτι επειδή είναι γεμάτο φυλλικό οξύ, νιτρικά και σίδηρο. Όλα αυτά τα χρήσιμα θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται για την αραίωση της χολής, αφήνοντάς την να ρέει πιο αποτελεσματικά μέσω του ήπατος και επίσης βοηθούν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο ήπαρ. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι αυτό το είδος αποτοξίνωσης βοηθά στην ενίσχυση της ενέργειας και της διάθεσης.
Αυτό το ευέλικτο προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί ως γλυκαντικό, ως φυσικός παράγοντας χρωματισμού τροφίμων, ως συμπλήρωμα διατροφής, σαν συστατικό στο μακιγιάζ και ούτω καθεξής.
Παρέχει φυσική γλυκύτητα χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε διάφορες παρασκευές, έτσι εμφανίζεται σε πολλές υγιεινές συνταγές.