Kelp powder (Κέλπ φύκια σκόνη) (Bio)
Περιέχουν Βιταμίνες Α, B1, B2, B3, Β12, C, Ε και G, ασβέστιο, χλώριο, χαλκό, ιώδιο, σίδηρο, λίθιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, σελήνιο, πυρίτιο, νάτριο, θείο, ψευδάργυρο, πλειάδα ιχνοστοιχείων. Έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης για την απομάκρυνση συγκεκριμένων τοξικών μετάλλων από τον οργανισμό, κυρίως χάριν της περιεκτικότητας τους σε αλγινικό νατρίου
Κατηγορία: Υπερτροφές
Σχετικές κατηγορίες: Βιολογικά
Κωδικός Προϊόντος: 142-6699
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Ο Kelp, ένας τύπος θαλάσσιων φυκιών που αναπτύσσεται σε ψυχρότερες περιοχές των ωκεανών και στηρίζεται στον ήλιο για ανάπτυξη. Τα ρηχά, παράκτια ύδατα στους ωκεανούς του Ατλαντικού και του Ειρηνικού αποτελούν πρωταρχικές πηγές αυτού του πλούσιου σε θρεπτικά στοιχεία φυκιού. Στο άρθρο τους "Οδηγός για τα Σούπερ τροφών", η Sally Fallen και η Mary G. Enig, Ph.D., εξηγούν ότι το κελπ περιέχει συστατικά που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό, όπως το ιώδιο και άλλα ιχνοστοιχεία που μπορεί να λείπουν στο χώμα. Προσθέτοντας σκόνη kelp στη διατροφή σας μπορεί να προκύψουν πολλά οφέλη για την υγεία μας.
Ποια είναι τα οφέλη της σκόνης Kelp;
Χαμηλότερη χοληστερόλη LDL: Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ένα τεύχος του 2010 του περιοδικού "Pharmaceutical Biology" δείχνει ότι τα φύκια Κέλπ , γνωστά και ως Laminaria japonica, έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Όχι μόνο μειώθηκαν τα επίπεδα LDL ή κακής χοληστερόλης και τα τριγλυκερίδιων αλλα αύξησαν και τα επίπεδα της HDL ή της καλής χοληστερόλης.
Κατά του καρκίνου του μαστού: Συγκρίνοντας τη διατροφή των Ιαπώνων γυναικών με αυτήν των Αμερικανών γυναικών, ένας παράγοντας που ξεχωρίζει είναι η τακτική κατανάλωση λαχανικών της θάλασσας από τους Ιάπωνες, συμπεριλαμβανομένου και του φυκιού Κέλπ. Αυτό μπορεί να είναι ένας παράγοντας στη χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού μεταξύ Ιαπώνων γυναικών, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου. Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι ουσίες που συναντάμε σε διάφορες ποικιλίες αλγών, όπως το Kelp, ανέστειλαν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και άρχισαν να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα σε πειράματα που έγιναν σε αρουραίους.
Χαμηλότερη ζάχαρο: Μια υποσχόμενη έρευνα στην Κορέα που περιλαμβάνει ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, δείχνει ότι η κατάποση της του φυκιού Κέλπ μειώνει τα επίπεδα σαχάρου στο αίμα. Δημοσιεύθηκε το 2008 στο "Nutrition Research and Practice", η μελέτη αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση φυκιών επηρεάζει τον γλυκαιμικό έλεγχο. Το Kelp σε σκόνη δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τα συμβατικά φάρμακα, αλλά αντ 'αυτού να προσφέρει μια θρεπτική επιλογή τροφίμων.
Πηγή ιωδίου: Το Kelp προσφέρει έναν βολικό τρόπο για να εξασφαλιστεί μια τακτική πηγή ιωδίου για τον οργανισμό μας, το ιχνοστοιχείο που απαιτείται για την υγιή λειτουργία του θυρεοειδούς.
Αδυνάτισμα: Τα τελευταία χρόνια, ερευνητές εξέτασαν τις πιθανές ιδιότητες του Κέλπ στο χάσιμο λίπους. Επειδή περιέχει μια φυσική ίνα που ονομάζεται αλγινικό νάτριο, μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να σταματήσει την απορρόφηση του λίπους στο έντερο. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Food Chemistry διαπίστωσε ότι το αλγινικό θα μπορούσε να σταματήσει την απορρόφηση λίπους στο στομάχι κατά 75%.
Φυσικό αντιφλεγμονώδες: Δρα σαν γενική άμυνα εναντίον των περισσότερων ασθενειών. Η φλεγμονή είναι στη ρίζα των περισσότερων ασθενειών και υποτίθεται ότι η χρόνια φλεγμονή μπορεί να προκληθεί από ένα υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο πλημμυρίζει το σώμα με επικίνδυνες ορμόνες.
Βοηθά στην πυκνότητα των οστών: Είστε σε κίνδυνο για την οστεοπόρωση ή άλλες ασθένειες των οστών; To Kelp μπορεί να βοηθήσει! Πρώτον, είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Κ. Ένα από τα πολλά οφέλη της βιταμίνης Κ είναι ο ρόλος της στη δημιουργία πυκνότερων οστών που δεν υποχωρούν τόσο εύκολα στην αρθρίτιδα και την οστεοπόρωση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν παίρνετε αντιβιοτικά, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης Κ για να αποφύγετε την ανεπάρκεια της βιταμίνης Κ.
Μια άλλη πιθανή ανησυχία σχετικά με τη φύκια είναι η πιθανότητα υπερβολικής κατανάλωσης ιωδίου. Ενώ το ιώδιο έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία, πολλά από αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε θέματα όπως ο υπερθυρεοειδισμός
Δοσολογία: 1 -2 κουταλάκια του γλυκού σε χυμό, νερό, smoothies, γάλα αμυγδάλου, καρύδας, σούπες