Τσάι πράσινο Sencha green (Βιολογικό)
Ο αυτοκράτορας των πράσινων τσαγιών, συλλέγεται με το χέρι και προσεκτικά ξηραίνεται αμέσως μετά τη συγκομιδή. Αυτό το βιολογικό τσάι Sencha θα κάνει την κάθε μέρα σας να φαίνεται σαν μια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα. Με απαλό γλυκό άρωμα και διακριτική ισορροπημένη γεύση.
Κατηγορία: Τσάϊ
Σχετικές κατηγορίες: Βιολογικά
Κωδικός Προϊόντος: 469-4387
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Προέλευση Κίνα
Προετοιμασία:
1 κουταλάκι του γλυκού
Θερμοκρασία 80 - 85 βαθμούς
Χρόνος εκχύλισης 2 - 3 λεπτά
Πράσινο τσάϊ βιολογικής καλλιέργειας, περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην πέψη, ενώ όπως όλα τα πράσινα τσάγια, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην καταπολέμηση και την πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Περιέχει μικρή ποσότητα σε τεΐνη και τανίνες και γι' αυτό τον λόγο δίνεται σε παιδιά ή σε ευαίσθητα άτομα.
Μιλώντας για τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην υγεία:
-Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο πολυφαινόλες και φυτοχημικά με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες και για την πικρή του γεύση.
- Περιέχει 6 κύριες πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες.
- Περιέχει πολύ περισσότερες κατεχίνες σε σχέση με το μάυρο τσάι.
- H επιγαλλοκατεχίνη (γνωστή και ως EGCG) αποτελεί μια από τις κύριες και πιο ενεργές κατεχίνες του πράσινου τσαγιού.
- Τέλος, περιέχει αλκαλοειδή, δηλαδή αλκαλικές ουσίες όπως η καφεΐνη (σε μικρότερες ποσότητες σε σχέση με αυτές που συναντάμε στο μαύρο τσάι και το Oolong), οι οποίες έχουν διεργετικές ιδιότητες.
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο όσο κανένα άλλο σε κατεχίνες. Τι σημαίνει αυτό; Πως πίνοντάς το θα αυξήθει κατά 3-4% η ενέργεια που καταναλώνουμε καθημερινά! Φαντάσου λοιπόν τον οργανισμό σου να καίει 67 θερμίδες παραπάνω την ημέρα, χάρη στο τσάι.
Επιπρόσθετα, η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού (2-3 ποτήρια καθημερινά) συνδέεται όχι μόνο με τη μείωση του σωματικού βάρους αλλά και με την μείωση του κοιλιακού λίπους
Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν συνεχώς τις ευεργετικές δράσεις του πράσινου τσαγιού και στην υγεία, χάρη στην ιδιότητα των κατεχινών να δημιουργούν αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, και σακχαρώδους διαβήτη.