Τσάι πράσινο "Πράσινος δράκος" - Chun Mee
Ο ορισμός του απλού, κλασικού πράσινου τσαγιού (green tea). Έχει κιτρινωπό εκχύλισμα, ευχάριστη γεύση. Είναι από τις ποικιλίες που συστήνουμε σε κάποιον που θα δοκιμάσει πράσινο τσάι για πρώτη φορά. Πίνεται ευχάριστα, όπως και όλα τα πράσινα τσάγια, χωρίς ζάχαρη ή μέλι. Chun Mee σημαίνει "πολύτιμο φρύδι" και παραπέμπει στο σχήμα του φύλλου πριν υποστεί τη διαδικασία της ζύμωσης.
Κατηγορία: Τσάϊ
Κωδικός Προϊόντος: 389-4230
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Μιλώντας για τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην υγεία:
-Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο πολυφαινόλες και φυτοχημικά με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες και για την πικρή του γεύση.
- Περιέχει 6 κύριες πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες.
- Περιέχει πολύ περισσότερες κατεχίνες σε σχέση με το μάυρο τσάι.
- H επιγαλλοκατεχίνη (γνωστή και ως EGCG) αποτελεί μια από τις κύριες και πιο ενεργές κατεχίνες του πράσινου τσαγιού.
- Τέλος, περιέχει αλκαλοειδή, δηλαδή αλκαλικές ουσίες όπως η καφεΐνη (σε μικρότερες ποσότητες σε σχέση με αυτές που συναντάμε στο μαύρο τσάι και το Oolong), οι οποίες έχουν διεργετικές ιδιότητες.
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο όσο κανένα άλλο σε κατεχίνες. Τι σημαίνει αυτό; Πως πίνοντάς το θα αυξήθει κατά 3-4% η ενέργεια που καταναλώνουμε καθημερινά! Φαντάσου λοιπόν τον οργανισμό σου να καίει 67 θερμίδες παραπάνω την ημέρα, χάρη στο τσάι.
Επιπρόσθετα, η συστηματική κατανάλωση πράσινου τσαγιού (2-3 ποτήρια καθημερινά) συνδέεται όχι μόνο με τη μείωση του σωματικού βάρους αλλά και με την μείωση του κοιλιακού λίπους και μείωση επιπέδων χοληστερίνης.
Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν συνεχώς τις ευεργετικές δράσεις του πράσινου τσαγιού και στην υγεία, χάρη στην ιδιότητα των κατεχινών να δημιουργούν αντιοξειδωτική ασπίδα προστασίας έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, και σακχαρώδους διαβήτη.
Προέλευση: Κίνα
Προετοιμασία:
1 - 2 κουταλάκια του γλυκού
Θερμοκρασία 80 - 85 βαθμούς
Χρόνος εκχύλισης 2 - 3 λεπτά