ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Τσίλι Πιπεριά Ghost pepper - Bhut Jolokia

μπαχαρικά

Τσίλι Πιπεριά Ghost pepper - Bhut Jolokia
🔍
sales!

Τσίλι Πιπεριά Ghost pepper - Bhut Jolokia

Προσοχή !!! Καίει! Το 2007, το Guinness World Records πιστοποίησε ότι η πιπεριά Ghost ήταν η πιο καυτερή πιπεριά τσίλι στον κόσμο, 170 φορές πιο καυτερή από τη σάλτσα Tabasco. Το τσίλι ''φάντασμα'' βαθμολογείται σε περισσότερες από ένα εκατομμύριο μονάδες καυστικότητας Scoville.

6.40€ 6.40€

Κατηγορία: Μπαχαρικά

Κωδικός Προϊόντος: 386

Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

-
+
email

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ

ενημερωθείτε στο email σας για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος

Η διεύθυνση email σας δεν θα κοινοποιηθεί ή δεν θα χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από την ειδοποίηση σχετικά με την διαθεσιμότητα αυτού του προϊόντος.
Συνήθως αγοράζονται μαζί
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Προσοχή: Φυλάξτε σε μέρος μακριά από παιδιά.

Στην Ινδική πολιτεία Assam, το πιπέρι είναι επίσης γνωστό ως bih zôlôkia («δηλητηριώδες τσίλι»), από τα Ασαμέζικα bih «poison» και zôlôkia «πιπέρι τσίλι», απλά δηλώνει τη θερμότητα του φυτού 1,000,000 SHU.

Στη βορειοανατολική Ινδία, το Μπουτ τζολόκια είναι επίσης γνωστό ως τσίλι βασιλικής κόμπρας.

Οι πιπεριές φάντασμα χρησιμοποιούνται ως τροφή και ως μπαχαρικό. Χρησιμοποιείται τόσο σε φρέσκια όσο και σε αποξηραμένη μορφή για να δώσει καυστικότητα σε διάφορα μείγματα μπαχαρικών όπως το κάρυ ο΄πως επίσης σε τουρσιά και τσάτνεϊ. Χρησιμοποιείται ευρέως σε συνδυασμό με χοιρινό ή αποξηραμένα ή ζυμωμένα ψάρια.

Στη βορειοανατολική Ινδία, οι πιπεριές αλείφονται σε φράχτες ή ενσωματώνονται σε βόμβες καπνού ως προφύλαξη ασφαλείας για να κρατούν τους άγριους ελέφαντες σε απόσταση.

Η ουσία που ευθύνεται για τη θερμότητα στις πιπεριές ονομάζεται καψαϊκίνη. Η κατανάλωση καψαϊκίνης μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικό ερεθισμό, με αποτέλεσμα στομαχικές ενοχλήσεις και διάρροια. Εάν είστε αλλεργικοί στο λάτεξ ή σε ορισμένα τρόφιμα, όπως οι μπανάνες, το αβοκάντο, τα κάστανα από ακτινίδια, υπάρχει πιθανότητα να έχετε αλλεργία και στην καψαϊκίνη, σύμφωνα με το Drugs.com. Δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να εμφανιστεί αμέσως μετά την κατάποση του Ghost pepper - bhut jolokia. Η εισπνοή των αναθυμιάσεων των πιπεριών-φάντασμα μπορεί να προκαλέσει βήχα, φτέρνισμα και ρινίτιδα.

Μένουμε ασφαλής προσέχοντας.
Να φοράτε πάντα γάντια όταν χειρίζεστε το τσίλι. Εάν πάρετε τα έλαια από τις πιπεριές στα χέρια σας και στη συνέχεια αγγίξετε τα μάτια, τα χείλη σας ή άλλα μέρη του σώματος, θα αισθανθείτε ένα οδυνηρό αίσθημα καψίματος. Εάν αν είστε αρκετά γενναίοι για να δοκιμάσετε τις την πιπεριά φάντασμα, αρκεί μια πολύ μικρή ποσότητα. Πριν το κάνετε, ωστόσο, μιλήστε με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι οι πιπεριές είναι ασφαλείς για εσάς.

Προσοχή στην διαχείριση καθώς το τσίλι Ghost δεν ξεπλένεται εύκολα από τα χέρια και μπορεί να γίνει επικίνδυνο για το πρόσωπο και τα μάτια εάν τα ακουμπήσουμε.

free free shipping
1