Τσίλι καυτερό
Μπαχαρικό που παράγεται από τις καυτερές πιπεριές τσίλι και είναι κυρίαρχο στην Μεξικάνικη, Ινδική και Μαροκινή κουζίνα. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες τσίλι. Βασικά συστατικά του είναι η βιταμίνη C και Α και βεβαίως η καψαϊκίνη. Η καψαϊκίνη είναι μια ουσία που προσδίδει καυτερό και δυνατό χαρακτήρα σε διάφορα φαγητά ανά τον κόσμο.
Κατηγορία: Μπαχαρικά
Κωδικός Προϊόντος: 96-5936
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Ιδιότητες:
Το κόκκινο καυτερό πιπέρι έχει αρκετές θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες χάρη της καψαϊκίνης. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν, πως βοηθά αποτελεσματικά στον έλεγχο του σωματικού βάρους, αλλά αυτό συμβαίνει σε άτομα τα οποία δεν έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν καυτερές τροφές. Είναι λοιπόν, σύμφωνα με τις έρευνες, ένα φυσικό διαιτητικό προϊόν.
Σύμφωνα πάντα, με τελευταίες μελέτες, η καψαϊκίνη δρα ως αναλγητικό, ενώ καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους, τις μετεγχειρητικές ενοχλήσεις, καθώς και τους πόνους στις αρθρώσεις. Ενισχύει, επίσης, την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στις εγκεφαλοπάθειες, στις ψυχικές παθήσεις και στα προβλήματα δυσπεψίας.
Προέλευση Ισπανία