Πιπέρι καγιέν
Το πιπέρι καγιέν έχει ελαφρά καυτερή γεύση. Οι καρποί της πιπεριάς αποξηραίνονται και κατόπιν τρίβονται για να έχουμε πιπέρι σε μορφή σκόνης. Το πιπέρι καγιέν χρησιμοποιείται στην μαγειρική τριμμένο , ή σε περιοχές της Ασίας ως ολόκληρος καρπός τουρσί ενώ είναι χρήσιμο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.
Κατηγορία: Μπαχαρικά
Κωδικός Προϊόντος: 197-2230
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Αποτελούνται ακόμα από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Κύριο συστατικό, στο οποίο οφείλεται η καυστικότητα των καρπών είναι η καψαϊκίνη.
Οι πιπεριές αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Α, C, B6, Κ και μαγγανίου. Αποτελούνται ακόμα από λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, β-καροτίνη και λυκοπένιο. Κύριο συστατικό, στο οποίο οφείλεται η καυστικότητα των καρπών είναι η καψαϊκίνη.