Μοσχοκάρυδο άνθη (Mace) (Τριμμένο)
Το Mace η επικάλυψη σπόρων του μοσχοκάρυδου. Η γεύση του είναι παρόμοια με το μοσχοκάρυδο αλλά πιο λεπτή. Ο γνωστός καρπός του μοσχοκάρυδου προέρχεται από δέντρο που καλλιεργείται στις τροπικές χώρες από το οποίο παίρνουν το μοσχοκάρυδο και το μασίς που αν και λανθασμένα, είναι γνωστό ως άνθος μοσχοκάρυδου και είναι μπαχαρικό εξαιρετικής ποιότητας.
Κατηγορία: Μπαχαρικά
Κωδικός Προϊόντος: 55-3123
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Ο κορμός και τα φύλλα μοιάζουν με την καρυδιά. Βγάζει έναν καρπό παρόμοιο με μικρό ροδάκινο, που περιέχει ένα καρύδι που μυρίζει όμορφα όπως ο μόσχος. Ο καρπός όταν ωριμάσει ανοίγει και αφήνει να φανεί η κόκκινη σάρκα που περιβάλλει ένα γυμνό σπόρο, το μοσχοκάρυδο.
Πρόκειται δηλαδή, για ένα άκρως φινετσάτο μπαχαρικό, γνωρίζει μεγάλη κατανάλωση κυρίως στη ζαχαροπλαστική, ιδίως σε σιρόπια γιατί προσδίδει αυτή την ευωδιαστή υποψία μοσχοκάρυδου που σε κάνει να κολλάς.
Αυτό δε σημαίνει ότι η προσθήκη του δε συνίσταται στη μαγειρική. Περίτρανη απόδειξη σάλτσες κρεατικών ή λαδερά φαγητά
Το μοσχοκάρυδο (Macis) σε μικρές ποσότητες είναι κατάλληλο για σούπες, μπεσαμέλ, κρεατόσουπες, πουρέ, πατατοκεφτέδες, μηλόπιτες, καρυδόπιτες και τάρτες φρούτων. Δίνει επίσης ξεχωριστή λεπτή γεύση σε σάλτσες, ζωμούς, κρέατα, φαγητά με σπανάκι, στο κουνουπίδι, στα σαλιγκάρια, στις ομελέτες και σε γλυκά.
Προέλευση Ινδονησία