Μείγμα Μπαχαρικών για Παστουρμά (Αρωματικό)
Ένα εξαιρετικό χαρμάνι μυρωδάτων φρεσκοκομμένων μπαχαρικών, που το άρωμα του θα σας ταξιδέψει μονομιάς ως τα βάθη της Ανατολής. Ξεχωρίζει για την αυθεντικότητά του, αν είστε μερακλής και θέλετε να φτιάξετε τον δικό σας παστουρμά τότε το εν λόγω μείγμα σας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο...
Κατηγορία: Μπαχαρικά
Σχετικές κατηγορίες: Μπαχαρικά, Μείγματα μπαχαρικών
Κωδικός Προϊόντος: 622
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Επιπλέον, ταιριάζει και δίνει νοστιμιά σε απλά φαγητά, όπως στον κιμά για κεφτεδάκια, την φασολάδα, το σαγανάκι, τα τηγανητά αυγά και την ομελέτα.
Συστατικά: Τσιμένη, πάπρικα γλυκιά, σκόρδο σκόνη, πιπέρι μαύρο, κύμινο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα, αλάτι.
Τρόπος χρήσης - Υλικά για δύο δόσεις.
Παίρνουμε 5-6 σκελίδες σκόρδο τις λιώνουμε βάζουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι, ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι, ένα ποτήρι του κρασιού τσίπουρο ή ρακί και ένα ποτηράκι λάδι.
Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε χλιαρό προς το ζεστό νερό μέχρι να γίνει πάστα.
Καθαρίζουμε το κρέας (σπαλομύτα ολόκληρη) από τις πέτσες και τις ίνες.
Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά.
Το αφήνουμε για 32 ώρες για να βγάλει τα υγρά του.
Κατόπιν το ξεπλένουμε και το σκουπίζουμε με ένα καθαρό στεγνό πανί.
Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε. Ακολούθως το αλείφουμε με την πάστα σε ένα πάχος 3-5 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές κατά την διάρκεια της ωρίμανσης τις συμπληρώνουμε με το μείγμα που θα έχουμε κρατήσει από πριν.
Το αφήνουμε για 15-20 ημέρες και είναι έτοιμο.
Εναλλακτικά μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει