Μακροπίπερο Ινδονησίας
Το μακροπίπερο είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως σε κουζίνες από την αρχαία Ρώμη έως την Ευρώπη της αναγέννησης. Όμως η άφιξη του τσίλι από τον Νέο Κόσμο και την αυξανόμενη δημοτικότητα του μαύρου πιπεριού έσπρωξε μακριά από τα φώτα της γαστρονομικής δημοσιότητας.
Κατηγορία: Μπαχαρικά
Κωδικός Προϊόντος: 450-1984
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Σήμερα θεωρείται ένα σπάνιο είδος μπαχαρικού, πολύ γνωστό όμως είδος στην Ινδική κουζίνα.
Το μακροπίπερο έχει πιο έντονα καυτερή γεύση από αυτή του γνωστού μαύρου πιπεριού και θεωρείται ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, γι’ αυτό και μερικές φορές χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα βότανα στην αγιουβερδικη ιατρική.