Κάρυ φύλλα (Bio)
Από ένα μικρό δέντρο που ονομάζεται κάρυ. Τα φύλλα του είναι ιδιαίτερα αρωματικά και χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα στην ινδική κουζίνα.
Κάρι φύλλα έχουν μία ελαφριά γεύση καρυδιού και πρασινάδας , χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές στον Νότιο Ινδικό σε πιάτα λαχανικών.
Έχουν μια διακριτική λεπτή γεύση. Δεν πρέπει να συγχέονται με την σκόνη κάρυ, το οποίο είναι ένα μείγμα πολλών μπαχαρικών.Τα φύλλα κάρυ είναι δημοφιλής στην κουζίνα της Σρι Λάνκα και της Νότιας Ινδίας. Χρησιμοποιούνται συχνά ως βότανο, παρόμοια όπως η δάφνη
Ιδιότητες: Αντιφλεγμονώδη, μικροβιοκτόνα, πλούσια σε σίδηρο, κάνουν καλό στην υγεία μαλλιών
Προέλευση Σρι Λανκα