Κάρδαμο χωρίς κέλυφος
Αυτοί οι σπόροι έχουν αφαιρεθεί από το κέλυφος τους για βολική οικιακή χρήση σε τσάι ή καφέ ή για τους αλέσετε. Το κάρδαμο ή κακουλές είναι μια δημοφιλής γεύση σε ινδικά κάρυ, μαγειρευτά και πιάτα με ρύζι της Μέσης Ανατολής και στην Σκανδιναβική κουζίνα. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να αγοράσουν ολόκληρους σπόρους κάρδαμο και να αλέσουν μόνο το ποσό που απαιτείται για μια συνταγή έτσι ώστε να το έχουν πάντα φρέσκο.
Κατηγορία: Μπαχαρικά
Κωδικός Προϊόντος: 28-6942
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Αυτοί οι σπόροι έχουν αφαιρεθεί κατάλληλα, καθιστώντας τους εύκολο να αλέθονται σε μύλο μπαχαρικών ή γουδί.
Το γνήσιο κάρδαμο, που είναι γνωστό και ως κακουλές θεωρείται μετά το σαφράν, την τρούφα και την βανίλια, το τέταρτο κατά σειρά πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μασούσαν τους σπόρους για να δροσίσουν την αναπνοή, ενώ οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως άρωμα. Στις Αραβικές χώρες το βάζουν επίσης και στον καφέ για να πετύχουν καλύτερη γεύση αλλά θεωρείται και ως σύμβολο φιλικής διάθεσης.
Το κάρδαμο είναι πλούσιό σε βιταμίνη C, αποτοξινωτικό, ανθελμινθικό και διουρητικό βότανο, καταπραΰνει τους ρευματικούς πόνους, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση της καταρροής. Χρησιμοποιείται ακόμη για τη θεραπεία του διαβήτη, ως καθαριστικό του αίματος και τονώνει τι συκώτι.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φυσώδη δυσπεψία και την ανακούφιση των κολικών πόνων. Είναι άριστο ορεκτικό και βοηθά στην μείωση των φακίδων και των πανάδων του δέρματος, ενώ καλό είναι να αποφεύγεται κατά την εγκυμοσύνη γιατί έχει χρησιμοποιηθεί ως εκτρωτικό.
Προέλευση Γυατεμάλα