Άνιθος τριμμενος AA'
Το άρωμά του μοιάζει με αυτό του γλυκάνισου και προστίθεται στο κρασί γνωστό ως «ανθίτης οίνος». Στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής, ο άνηθος χρησιμοποιείται στα εποχιακά κρέατα και λαχανικά, όπως το αρνί και το σπανάκι. Η γερμανική κουζίνα βασίζεται σε αυτό το βότανο για γαρνίρισμα της σούπας από πατάτα. Επίσης, ο άνιθος χρησιμοποιείται σαν βασικό συστατικό στη γνωστή ελληνική σούπα «μαγειρίτσα», που σερβίρεται κατά τη διάρκεια του Πάσχα.
Κατηγορία: Μπαχαρικά
Κωδικός Προϊόντος: 109-2818
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Ιδιότητες:
Εκτός του αρώματος που προσδίδει στο φαγητό χρησιμοποιείται επίσης ευρέως λόγω του ότι διευκολύνει και την πέψη του των τροφών. Είναι καλή πηγή ιχνοστοιχείων όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Το ανθέλαιο (αιθέριο έλαιο) περιέχει δραστικές ουσίες (φλαβονοειδή, καρβόνη, βιταμίνη C), που ανακουφίζουν από στοματικούς πόνους, ενώ έχει διουρητικές και χωνευτικές ιδιότητες.
Ο Διοσκουρίδης, αναφέρεται στη δράση του, τονίζοντας τη χρήση του σαν ηρεμιστικό. Η πόση αφεψήματος από άνηθο συντελεί στην αύξηση της γαλακτοπαραγωγής στις μητέρες ενώ η λήψη απαγορεύεται σε έγκυες γυναίκες γιατί μπορεί να προκαλέσει αποβολή.