Πηκτίνη Φρούτων
Η πηκτίνη εξάγεται απο μήλα και χρησιμοποιείται ως παράγοντας ζελατινοποιήσης, ειδικά για μαρμελάδες και ζελέδες. Χρησιμοποιειται ως εκδοχο στην ιατρική, στα γλυκά και σαν σταθεροποιητής σε χυμούς φρούτων και ποτα που περιέχουν γάλα, καθώς και ως πηγή φυτικών ινών.
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική
Κωδικός Προϊόντος: 119-6162
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Δοσολογία ενδεικτική: 10g περίπου ανά κιλό για μαρμελάδα (Εξαρτάται από το φρούτο που θα βάλετε και την οξύτητα του)
Χρήση: Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι τους 45 ° C Προσθέτουμε την πηκτίνη και τη ζάχαρη που αναμιγνύονται μαζί. Βράστε για 3 λεπτά ζεσταίνουμε μέχρι τους 105ºC. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το κιτρικό οξύ (Ξινό). Αφήστε να κρυώσει Χρησιμοποιήστε στους 35ºC
TRANS FAT FREE - GLUTEN FREE - GMO FREE
Δοσολογία για μαρμελάδα με Σμέουρα – Raspberries
1kg φρούτα
950gr ζάχαρη
12gr. Πηκτίνη
1 μεζούρα χυμό Λεμόνι
Εκτέλεση: Ανακατεύουμε 100γρ ζάχαρης με την πηκτίνη. Βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα φρούτα με το σημείο βρασμού. Προσθέστε μετά την πηκτίνη με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και μαγειρέψετε τα μέχρι τους 103 βαθμούς. Κατεβάστε από την φωτιά και προσθέστε των χυμό λεμονιού.