Κουβερτούρα Valrhona Grand Cru 70% κακάο Guanaja
Ονομάστηκε από το πλέον διάσημο νησί της Καραϊβικής, όπου ο Χριστόφορος Κολόμβος έφθασε το 1502, το Guanaja προσφέρει ένα εντελώς πρωτότυπο μείγμα σπόρων κακάο, το λεπτό σε γεύση Criollo και τα δυνατά Trinitario και Forastero. Σοκολάτα που χρησιμοποιεί ο γνωστός pastry chef Στέλιος Παρλιάρος στις δημιουργίες του.
Κατηγορία: Ζαχαροπλαστική
Κωδικός Προϊόντος: 139-3988
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Αυτή η Grand Cru Guanaja κουβερτούρα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, αναπτύσσει μια εξαιρετική και σπάνια πικρή γέυση, αποκαλύπτοντας μια ολόκληρη αρωματική ποικιλία ζεστών αρωμάτων.
Το προϊόν αυτό είναι πιστοποιημένο Kosher (Triangle K - Dairy) - Προέλευση: Γαλλία
Εφαρμογές:
- Σοκολάτα Ganache: ναι
- Επίστρωση: ναι
- Ganache: ναι
- Μους: ναι
- Σωσ: ναι
- Παγωτά και sorbets: ναι
- Ποτό Chocolat: ναι
- Διακόσμηση: ναι
- Γλάσο: ναι
- Κρέμα: ναι
Σκλήρυνση: Τήξη T1 (55/58 ° C) -> Κρυστάλλωση T2 (28/29 ° C ) -> Δουλεύεται Τ3 (31/32 ° C )
Τεχνική σκλήρυνσης (από την Ecole du Grand Chocolat):
1 - Λιώστε τη κουβέρτα για 12 ώρες για να βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο κακάο έχει λειώσει σωστά.
2 - Ελέγξτε ότι η θερμοκρασία είναι T1.
3 - Κρατήστε την απαιτούμενη ποσότητα κουβερτούρα, βεβαιώνοντας ότι έχετε πάντα μία μικρή ποσότητα ζεστής κουβερτούρας.
4 - Ανακατεύετε τακτικά και ελέγχετε ότι βρίσκεται στη θερμοκρασία ρύθμισης T2.
5 - Σταματήστε την ψύξη της μάζας και αμέσως αυξήστε τη θερμοκρασία στο Τ3 με:
- προσθέτοντας ζεστό κουβερτούρα στο Τ1
- να το ζεστάνετέ σε Μπεν Μαρί
- τη θερμαίνετε σε φούρνο μικροκυμάτων (400/500 W max, ώστε να μην καεί)
6 - Ελέγξτε ότι η κουβερτούρα βρίσκεται σε θερμοκρασία που να δουλεύεται T3 και να ανακατεύετε τακτικά για να εξασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία και, συνεπώς, η ρύθμιση είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη