Ταπιόκα άμυλο (Βιολογικό) (350g)
OLA BIO
Εξάγεται από τη ρίζα του φυτού μανιόκα και περιέχει πολλούς υδατάνθρακες που πέπτονται εύκολα και λίγη πρωτεΐνη. Είναι άγευστο, χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο στα τρόφιμα.
Κατηγορία: Διατροφή
Σχετικές κατηγορίες: Διατροφή, Ζαχαροπλαστική, Δίαιτες 3 Φάσεων - Keto - Paleo
Κωδικός Προϊόντος: 490
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Τι είναι η ταπιόκα και πού την χρησιμοποιούμε;
Η ταπιόκα είναι άμυλο που εξάγεται από τη ρίζα της μανιόκας. Η ρίζα της μανιόκας είναι σχετικά εύκολο να αναπτυχθεί και μια διατροφική βάση σε πολλές χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής.
Αποτελείται από σχεδόν καθαρούς υδατάνθρακες και περιέχει πολύ λίγη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες ή θρεπτικά συστατικά.
Η ταπιόκα έχει γίνει δημοφιλής πρόσφατα ως εναλλακτική λύση χωρίς γλουτένη από το σιτάρι και διάφορους άλλους σπόρους στο μαγείρεμα και το ψήσιμο για άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα χωρίς γλουτένη.
Που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε;
~ Ψωμί γλουτένη : Το αλεύρι ταπιόκας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές ψωμιού, αν και συχνά συνδυάζεται με άλλα αλεύρια.
~ Πίτα ή flatbread : Συχνά χρησιμοποιείται πίτες με διαφορετικές γαρνιτούρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρωινό, δείπνο ή επιδόρπιο.
~ Πυκνωτικό μέσω : Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Πυκνωτικό μέσω για σούπες, σάλτσες και σως. Είναι φθηνό, έχει ουδέτερη γεύση και μεγάλη πυκνότητα.
~ Συνδετικός παράγοντας : Προστίθεται σε μπιφτέκια, πανάρισμα και ζύμη για να βελτιωθεί η υφή.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1498kj/358kcal - Πρωτεϊνες: 0,19γρ. - Ίνες: 0,90γρ.-Υδατάνθρακες:88,69γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:3,35g - Λίπη:0,02γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,01gr Nάτριο:1mg