Πικραμύγδαλο
Ειναι πλούσιο σε βιταμίνη Β17 και περιέχουν πληθώρα σημαντικών αλάτων και ιχνοστοιχείων. Η ουσία αμυγδαλίνη (γνωστή σαν βιταμίνη Β17) χρησιμοποιείται για την πρόληψη αλλά και τη συμπληρωματική θεραπεία του καρκίνου και γενικά έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση.
Κατηγορία: Διατροφή
Σχετικές κατηγορίες: Διατροφή, Αθλητική διατροφή
Κωδικός Προϊόντος: 467-3934
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Δοσολογία : 4-5 καρποί την ημέρα
Είναι γνωστό για τα οφέλη του για την υγεία αλλά και για την τοξικότητά του σε μεγάλες ποσότητες
~ Περιεκτικότητα σε κυάνιο: Τα πικρά αμύγδαλα περιέχουν αμυγδαλίνη, η οποία μπορεί να απελευθερώσει κυάνιο όταν μεταβολίζεται από τον οργανισμό. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από κυάνιο, η οποία είναι δυνητικά θανατηφόρα. Για το λόγο αυτό, πολλές χώρες ρυθμίζουν την πώληση και την κατανάλωση πικραμύγδαλων. Η κατανάλωση ακόμη και μικρής ποσότητας (μόλις 7-10 πικραμύγδαλα) μπορεί να προκαλέσει τοξικότητα, ιδίως στα παιδιά.
Το πικραμύγδαλο είναι μια μοναδική ποικιλία αμυγδάλου με πλούσια θρεπτική αξία και έντονη γεύση. Ιδανικό για χρήση στη ζαχαροπλαστική και την αρωματοποιία.
Το πικραμύγδαλο αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία αμυγδάλου με έντονη γεύση και άρωμα.
Παρά το ελαφρώς πικρό του προφίλ, χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική, προσδίδοντας μοναδική γεύση σε γλυκά, κέικ και λικέρ. Είναι επίσης πολύτιμο στην αρωματοποιία και τη φαρμακοβιομηχανία χάρη στις ιδιότητές του.
Προσφέρει υψηλή θρεπτική αξία, αποτελώντας πλούσια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Χρησιμοποιήστε το με προσοχή σε μικρές ποσότητες για να απολαύσετε τα μοναδικά του χαρακτηριστικά.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Τα Αποξηραμένα Φρούτα και οι Άψητοι Ξηροί Καρποί όπως. Αμυγδαλόψιχα, Καρυδόψιχα, Φιλέ κ.α για τη σωστή συντήρησή τους, θα πρέπει να φυλάσσονται σε ψυγείο από 6C- 10C>0