Γλουτένη Σιταριού σκόνη
Η γλουτένη είναι μια μορφή πρωτεΐνης που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και άλλους κόκκους. Η γλουτένη είναι αυτό που κάνει την ζύμη να ανέβει και να παραμείνει ελαστική. Χρησιμοποιείται συχνά για να κάνει το seitan, μια εναλλακτική λύση κρέατος που χρησιμοποιείται από χορτοφάγους για να κάνει “Vegan” κοτόπουλο, “vegan” βοβοδινό κρέας και άλλες χορτοφαγικές τροφές. Η γλουτένη μερικές φορές προστίθεται σε άλλα τρόφιμα για να αυξήσει την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.
Κατηγορία: Διατροφή
Σχετικές κατηγορίες: Διατροφή, Ζαχαροπλαστική, Δίαιτες 3 Φάσεων - Keto - Paleo
Κωδικός Προϊόντος: 117-7589
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο: Η γλουτένη είναι πλούσια σε σίδηρο, αν και το ποσό ποικίλλει ανάλογα με το πώς καταναλώνετε γλουτένη. Για παράδειγμα, μια μερίδα αλεύρου γλουτένης σίτου, που ισούται με το ένα τέταρτο ενός φλιτζανιού, περιέχει το 9 τοις εκατό των καθημερινών σας απαιτήσεων σιδήρου.
Άλλα θρεπτικά συστατικά: Η γλουτένη παρέχει στο σώμα σας μια σειρά από άλλα θρεπτικά συστατικά χωρίς να προσθέτει χοληστερόλη στη διατροφή σας. Περιέχει ελάχιστο νάτριο, με μόλις 9 χιλιοστόγραμμα ανά μερίδα στην περίπτωση αλεύρου σιταριού. Το αλεύρι γλουτένης περιέχει επίσης μια μικρή ποσότητα ασβεστίου.
Ποιος πρέπει να τρώει γλουτένη:
Η γλουτένη είναι μια επιλογή πρωτεϊνών για ανθρώπους που δεν θέλουν να τρώνε κρέας επειδή έχουν υψηλή χοληστερόλη ή άλλα προβλήματα υγείας. Είναι επίσης κατάλληλο για άτομα που είναι αλλεργικά στη σόγια ή τα γαλακτοκομικά και δεν μπορούν να πάρουν την πρωτεΐνη τους από αυτές τις πηγές. Η γλουτένη περιέχει υδατάνθρακες, έτσι θα σας παρέχει κάποια ενέργεια. Ωστόσο, ο αριθμός των υδατανθράκων στο αλεύρι γλουτένης σίτου είναι τόσο μικρός - στα 6 γραμμάρια ανά 1/4 φλιτζάνι, μόλις 2% της συνιστάμενης ημερήσιας πρόσληψης. Έτσι ακόμη και τα άτομα σε δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορούν να την καταναλώσουν.