Σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup) (Βιολογικό) (189ml)
Το σιρόπι σφενδάμου τρώγεται συχνά με κρέπες, βάφλες, τηγανίτες, γιαούρτι ή και βρώμη. Επίσης, χρησιμοποιείται ως συστατικό στο ψήσιμο, και σαν γλυκαντικό σε διάφορες συνταγές. Η διαφορά του από το μέλι είναι ότι όταν θερμανθεί δεν χάνει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.
Κατηγορία: Delicatessen
Σχετικές κατηγορίες: Διατροφή, Δίαιτες 3 Φάσεων - Keto - Paleo, Βιολογικά
Κωδικός Προϊόντος: 10069-1
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Ενα σούπερ υγιεινό γλυκαντικό.
Για να διατηρήσετε φρέσκια γεύση σφενδάμου και μην κρυσταλλώνει το βάζετε στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.
Πώς φτιάχνεται το σιρόπι σφενδάμου
Από το άμυλο που αποθηκεύεται στον κορμό και τις ρίζες των δέντρων, κάθε άνοιξη, οι κάτοικοι τρυπάνε τους κορμούς, το συλλέγουν σε μεγάλα δοχεία, το βράζουν και κατόπιν το συμπυκνώνουν σε σιρόπι.
Ιδιότητες:
Έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που δρουν κατά του καρκίνου, των διάφορων τύπων διαβήτη και των βακτηριολογικών λοιμώξεων.
Οι πολυφαινόλες αυτού του εκχυλίσματος με το χρυσαφί χρώμα πιθανόν να συμβάλλουν και στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα των διαβητικών, αναστέλλοντας την ενεργοποίηση των ενζύμων που θεωρούνται υπεύθυνα για την ασθένεια.
Υγιεινό γλυκαντικό πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία. Συνοδεύει μούσλι, ροφήματα, πουτίγκες, επιδόρπια, γιαούρτι κλπ. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο.
Βαθμού C