Λάδι καρύδας Μαγειρικό άοσμο (Βιολογικό) (594ml)
7 ellements
Το βρώσιμο Βιολογικό Μαγειρικό Λάδι Καρύδας της 7elements παράγεται από καρύδες υψηλής ποιότητας και ατμίζεται ελαφρά για να αφαιρεθεί η γεύση και το άρωμα καρύδας.
Κατηγορία: Delicatessen
Σχετικές κατηγορίες: Διατροφή, Αθλητική διατροφή, Βιολογικά, Έλαια, Φυτικά έλαια, Πρώτες Ύλες Καλλυντικών
Κωδικός Προϊόντος: 5005-2
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Το μαγειρικό λάδι καρύδας προέρχεται από την αποξηραμένη σάρκα της καρύδας, γνωστή ως κόπρα, και είναι άγευστο και άοσμο. Το υψηλό σημείο καπνού του, μαζί με το ουδέτερο άρωμα και γεύση του το καθιστούν ιδανικό για μαγείρεμα, ψήσιμο και τηγάνισμα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπου χρειάζεται ένα αγνό, καθαρό, εύπλαστο λίπος χωρίς να επηρεάζει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.
Το μαγειρικό λάδι καρύδας εξακολουθεί να είναι άριστη πηγή των ευεργετικών λιπαρών οξέων της καρύδας.
Έχει πολλές χρήσεις στη μαγειρική, τη φαρμακευτική και τη βιομηχανία. Είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, πράγμα που το καθιστά κατάλληλο και για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως το τηγάνισμα.
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες.
~ Premium Superfood
~ Πιστοποιημένο βιολογικό
~ Non-GMO
~ Πλούσια πηγή λιπαρών οξέων μέσης αλυσίδας
~ Χωρίς trans λιπαρά οξέα (TFAs)
~ Χωρίς γεύση και άρωμα καρύδας
~ Ιδανικό για μαγείρεμα
~ Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans
~ Μη υδρογονωμένο
~ Καπάκι χωρίς BPA
Εφαρμογή:
~ Χρησιμοποιήστε το για μαγειρική σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς το μαγειρικό λάδι καρύδας έχει υψηλότερο σημείο καύσης
~ Επιλέξτε το μαγειρικό λάδι καρύδας, εάν θέλετε τις θρεπτικές ιδιότητές του λαδιού καρύδας, χωρίς όμως την γεύση και το άρωμα της καρύδας
~ Επιλέξτε το για την κατασκευή καλλυντικών που θα αρωματίσετε με άλλα αιθέρια έλαια, ώστε να μην επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα
~ Χρησιμοποιήστε το και σε ειδικές περιπτώσεις, καθώς η διαδικασία παραγωγής του μαγειρικού λαδιού καρύδας το καθιστά ακόμα πιο ασφαλές
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι Ασιάτες που καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες λαδιού καρύδας στη διατροφή τους δεν πάσχουν από τις σύγχρονες ασθένειες που εμφανίζονται σε κατοίκους της δύσης. Μειώνει το στρες, εξισορροπεί τα επίπεδα της χοληστερόλης, εξολοθρεύει ιούς, οι οποίοι προκαλούν έρπη, ηπατίτιδα C και άλλες ασθένειες, σκοτώνει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για έλκος, μόλυνση του οισοφάγου, ορθοδοντικά νοσήματα, πνευμονία, γονόρροια κ.α.
Σκοτώνει μύκητες που προκαλούν λοιμώξεις, παράσιτα, βακτηριακές μολύνσεις, επιδερμικούς μύκητες, ερεθισμούς του δέρματος και άλλες μολύνσεις. Αυξάνει την ενέργεια και την αντοχή, ενισχύοντας τη φυσική και αθλητική επίδοση.
Βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, βιταμινών, μετάλλων και αμινοξέων από τον οργανισμό. Καλμάρει το στρες που επηρεάζει το πάγκρεας και συμπληρώνει τα συστήματα ενζύμων του σώματος. Βοηθά να μειωθούν τα συμπτώματα του διαβήτη. Διαλύει τις πέτρες των νεφρών και βοηθά στην προστασία τους.
Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό. Τα οφέλη του μπορούν να αποδοθούν στην έντονη παρουσία του λαυρικού, του καπρικού και του καπρυλικού οξέως.
Τα τελευταία χρόνια μια θεωρία η οποία κερδίζει έδαφος μέσα από μελέτες αλλά και ανέκδοτες αναφορές έρχεται να δώσει νέα πνοή σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση ορισμένων περιπτώσεων της νόσου.
Σύμφωνα με αυτήν, η νόσος Αλτσχάιμερ δεν είναι τίποτε άλλο από μια μορφή διαβήτη – κάποιοι ειδικοί την αποκαλούν μάλιστα «διαβήτη τύπου 3» – που έρχεται να συμπληρώσει το «παζλ» των δύο άλλων μορφών διαβήτη τις οποίες γνωρίζουμε ως σήμερα.
Την ίδια στιγμή, με βάση τη συγκεκριμένη φιλοσοφία, ασθενείς αναφέρουν ότι έβαλαν «φρένο» στον θάνατο του εγκεφάλου τους καταναλώνοντας ένα απλό... λάδι, και συγκεκριμένα έλαιο καρύδας, το οποίο παρέχει στον εγκέφαλο ένα εναλλακτικό «καύσιμο» λειτουργίας καθώς εκείνος, λόγω του διαβήτη, δεν κάνει καλή χρήση της γλυκόζης.
Αντίστοιχη δράση έχουν και άλλα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων και η δική μας φέτα! «Το Βήμα» ακολουθεί σήμερα τα χνάρια αυτής της ιστορίας που ελπίζεται να προσφέρει στην επιστημονική κοινότητα έναν... διαβήτη για να χαράξει καινούργιους δρόμους ενάντια στο Αλτσχάιμερ.
Λόγω της τροπικής προέλευσης της, τον χειμώνα πήζει κάτω από τη θερμοκρασία του δωματίου (23°C περίπου βαθμούς) και γίνεται βούτυρο.