Ξυλιτόλη (Zάχαρη σημύδας) (500g)
Φυσική γλυκαντική ουσία φυτικής προέλευσης, έχει μια πολύ παρόμοια γεύση και γλυκύτητα με τη ζάχαρη.
Κατηγορία: Delicatessen
Σχετικές κατηγορίες: Διατροφή, Αθλητική διατροφή, Ζαχαροπλαστική, Δίαιτες 3 Φάσεων - Keto - Paleo
Κωδικός Προϊόντος: 20001
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Η ξυλιτόλη, που ονομάζεται επίσης ζάχαρη σημύδας, είναι παρούσα σε πολλά φυτά, φρούτα καθώς και το ανθρώπινο σώμα παράγει κάποια πολύ μικρή ποσότητα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαβητικούς γιατί δεν προκαλεί άλματα στο επίπεδο σακχάρου στο αίμα.
Η ξυλιτόλη παρέχει περίπου την ίδια γλυκύτητα με τη ζάχαρη με μια μικρή δροσερή αίσθηση. Παρά τις μεγάλες ομοιότητες των δύο, η ξυλιτόλη έχει σαφώς μια σειρά από πλεονεκτήματα για την υγεία. Σε αντίθεση με τη ζάχαρη και το υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, σιρόπι καλαμποκιού, η ξυλιτόλη δεν προκαλεί τερηδόνα.
Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI = 7). Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, η ξυλιτόλη απορροφάται αργά, και δεν απαιτεί την άμεση ανταπόκριση της ινσουλίνης από τον οργανισμό ώστε να μεταβολιστεί.
Έχει σχεδόν 40% λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη δηλ. 2,4 θερμίδες ανά γραμμάριο, έναντι των 4 θερμίδων της ζάχαρης.
Χρήση: όπως ακριβώς η ζάχαρη.
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 1004kj/ 240kcal - Λίπη: 0g εκ των οποίων κορεσμένα: 0g - Υδατάνθρακες: 99,5g εκ των οποίων σάκχαρα: 0g - Πρωτεΐνες: 0g - Αλάτι: 0g
Πώς παράγεται η ξυλιτόλη;
Η ξυλιτόλη προέρχεται από τη σημύδα και εξάγεται από το χυμό της.
Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση Φινλανδικής ξυλιτόλης:
Τα οφέλη για την υγεία της ξυλιτόλης σχετίζονται κυρίως με τη βελτίωση της στοματικής υγιεινής. Σε αντίθεση με την κανονική ζάχαρη, η ξυλιτόλη δεν ζυμώνεται. Δεν δημιουργεί όξινο περιβάλλον στο στόμα, ιδανικό για βακτήρια. Η πιο αξιοσημείωτη ιδιότητα της ξυλιτόλης είναι η ικανότητά της να καταπολεμά τον Streptococcus Mutans, βακτήρια που σχηματίζουν την τερηδόνα.
Μπορεί να περιέχει σόγιας, σιταριού ή γλουτένης.
Να Φυλάσσεται μετά τη χρήση, σφραγίστε και φυλάξτε σε μέρος ξηρό και δροσερό.
Πρέπει να εισαχθεί σταδιακά στη διατροφή (ξεκινώντας με 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανά ημέρα). Συνιστώμενη μέγιστη πρόσληψη 10 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα.
Υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση.
Προέλευση Φινλανδία