Φασόλια κόκκινα Kidney (Bio) (500g)
Ομορφαίνουν δεν παχαίνουν! Τα κόκκινα φασόλια οποιασδήποτε μορφής και μεγέθους είναι μια σημαντική πηγή σιδήρου, μαγνησίου, φωσφόρου, καλίου και θειαμίνης. Δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λίπη, έχουν λίγες θερμίδες και εξαιτίας των ινών που περιέχουν, απομακρύνουν γρήγορα τις τοξίνες από τον οργανισμό.
Κατηγορία: Delicatessen
Σχετικές κατηγορίες: Βιολογικά
Κωδικός Προϊόντος: 6224
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
10 οφέλη των φασολιών
~ Προλαμβάνει τον καρκίνο. Τα φασόλια βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων ορισμένων τύπων καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παγκρέατος και του παχέος εντέρου.
~ Ρυθμίζουν τον Γλυκαιμικό δείκτη
~ Ρυθμίζουν τον μεταβολισμό
~ Ρυθμίζουν την υγεία της καρδιάς
~ Βοηθούν στην Διαχείριση βάρους
~ Καλή πηγή διαιτητικών ινών
~ Μειώνουν τη Χοληστερίνη
~ Βελτιώνουν τη Μνήμη
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. Ενέργεια: 1408kj/337kcal - Λίπη: 1,06g εκ των οποίων κορεσμένα:0,15g - Υδατάνθρακες: 46,09g εκ των οποίων σάκχαρα: 2,10g - Φ.Ίνες: 15,20g - Πρωτεΐνες: 22,53g - Αλάτι: 0,012g
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Υλικά (για 5-6 άτοµα)
150 γρ. κόκκινα ξερά φασόλια ΟΛΑ ΒΙΟ
150 γρ. µαυροµάτικα φασόλια ΟΛΑ ΒΙΟ
1 συσκευασία ζωµού λαχανικών,
½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. επιπλέον (για το σοτάρισµα του καλαµποκιού)
3 κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
2 πράσινες πιπεριές, κοµµένες σε κοντά µπαστουνάκια
400 γρ. ντοµατάκια κονκασέ, ψιλοκοµµένα ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ
1 κ.σ. πάπρικα ΟΛΑ ΒΙΟ
αλάτι και πιπέρι
1½ φλ. ρύζι µακρύκοκκο ΟΛΑ ΒΙΟ
150 γρ. καλαµπόκι κονσέρβας, στραγγισµένο
Εκτέλεση
Βάζουµε τα φασόλια να φουσκώσουν αρκετές ώρες σε νερό που τα σκεπάζει. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για 1 ώρα σε νερό, µέσα στο οποίο έχουµε ρίξει τον ζωµό λαχανικών. Μόλις ετοιµαστούν, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αφήνουµε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τα κρεµµύδια και τις πιπεριές. Προσθέτουµε τα ντοµατάκια, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και, τέλος, τα φασόλια. Σιγοβράζουμε σε χαµηλή φωτιά, ώσπου τα υλικά να µαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Σε άλλος σκεύος βράζουµε το ρύζι, χωρίς να το αφήσουµε να φουσκώσει, και το στραγγίζουµε.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουµε το καλαµπόκι. Προσθέτουµε το ρύζι, τα φασόλια και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά µε ξύλινη κουτάλα και σερβίρουµε.