Ζεστή Σοκολατόπιτα
Υλικά για 8 άτομα
280γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
280γρ. σοκολάτα γάλακτος
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. ζάχαρη
5 αυγά
140γρ. βούτυρο
100ml κρέμα γάλακτος (για το γλάσο)
150γρ. κουβερτούρα (για το γλάσο)
50γρ. βούτυρο (για το ταψί)
50γρ. αλεύρι (για το ταψί)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Περιχύνουμε το μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά για να γίνει το γλάσο.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, αφήνουμε λίγο για να κρυώσει, περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.