Υγιεινά muffins
Υλικά:
~ 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
~ 50 γρ. ζάχαρη καρύδας
~ 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
~ 1 πρέζα αλάτι
~ 1 κ.γ. κανέλα
~ 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
~ 1 πρέζα γαρίφαλο
~ 2 μπανάνες, ώριμες
~ 2 αυγά, μέτρια
~ 120 γρ. σιρόπι σφενδάμου
~ 120 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
~ 20 γρ. λάδι καρύδας
~ ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
~ 40 γρ. καρύδια, σπασμένα
Για το σερβίρισμα
~ 30 γρ. μέλι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Τοποθετούμε κομμάτια λαδόκολλας 12x12 εκ. σε 8 ατομικές θήκες για muffins και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά, το σιρόπι σφενδάμου, το ρόφημα αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και προσθέτουμε από πάνω τα σπασμένα καρύδια.
Ψήνουμε στον φούρνο για 20-22 λεπτά.
Αφαιρούμε τα muffins από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Πασπαλίζουμε το μέλι και σερβίρουμε.