Τραγανά τσιπς μήλου
Συστατικά:
~ 2 κ.σ. κανέλα, τριμμένη
~ 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
~ 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
~ 4 μήλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
~ Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110° C στον αέρα .
~ Βάζουμε λαδόκολλες σε 3 ίσια ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
~ Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο.
~ Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού και αφήνουμε στην άκρη.
~ Με τη βοήθεια του μαντολίνου ή ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες. Αν βρούμε κουκούτσια τα αφαιρούμε.
~ Απλώνουμε τις φέτες στα ταψιά βάζοντας τη μία φέτα κολλητά δίπλα στην άλλη. Φροντίζουμε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους.
~ Πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών πάνω από τις φέτες.
~ Ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
~ Μόλις είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μεταφέρουμε σε ένα βαζάκι που κλείνουμε αεροστεγώς.
~ Σε περίπτωση που τα τσιπς μας μαλακώσουν, τα βάζουμε πάλι στον φούρνο για άλλη μισή ώρα.
Πηγή: Akis Petretzikis