Tonka bean macarons
Υλικά:
~ 2 φασόλια τόνκα
~ 150 γραμμάρια αμύγδαλα αλεσμένα
~ 150g ζάχαρη άχνη
~ 110g ασπράδια αυγών (4 ασπράδια αυγών - αλλά ζυγίστε τα για να είστε σίγουροι)
~ 165 γραμμάρια λευκής ζάχαρης
~ 35 ml νερό
Εκτέλεση:
Χρησιμοποιήστε ένα τρίφτη μοσχοκάρυδου ή ένα γουδί για να αλέσετε τα φασόλια τονκα (Tonka). Κοσκινίστε και χρησιμοποιήστε μόνοι την λεπτή σκόνη μετά το άλεσμα και πετάξτε τα μεγαλύτερα κομμάτια.
Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη, τα αλεσμένα αμύγδαλα και τα αλεσμένα τόνκα σε ένα μπολ και κοσκινίστε καλά. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Βάλτε 55 γραμμάρια ασπράδια αυγών σε ένα μπολ. Ανακατέψτε πολύ ελαφρά (θα πρέπει να παραμείνουν υγρά). Αφήστε τα στην άκρη.
Ανακατέψτε τα άλλα 55 γραμμάρια των λευκών αυγών μέχρι να σφίξουν.
Βάλτε τη λευκή ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Θερμάνετε σιγά σιγά μέχρι να φτάσει στο στάδιο "μαλακής σφαίρας" (118 ° C, ή όταν ρίχνετε λίγο από τη ζάχαρη σε κρύο νερό, σχηματίζει μια μαλακή σφαίρα). Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει όταν όλα τα ζάχαρα διαλύονται και το μείγμα βράζει.
Μόλις είστε έτοιμοι, ρίξτε μια μικρή ποσότητα μέσα στα κτυπημένα ασπράδια αυγών, χτυπώντας συνεχώς. Αυτό γίνεται καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή μία ηλεκτρική βέργα κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε τα εναπομένοντα υγρά ασπράδια αυγών στο μίγμα αμυγδάλων. Προσθέστε το ένα τρίτο της μαρέγκας στο μίγμα αμυγδάλων και ανακατέψτε. Προσθέστε άλλο ένα τρίτο, ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο της μαρέγκας. Ανακατέψτε ελαφρά καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, γυαλιστερό αποτέλεσμα.
Τοποθετήστε τα Μακαρον σε ένα φύλλο ή ταψί ψησίματος. Αφήστε να ξεκουραστούν για 20-30 λεπτά, στη συνέχεια ψήνετε στους 150 ° C για 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίστε το φύλλο ψησίματος.
Μόλις μαγειρευτεί, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει στο φύλλο ψησίματος. Προσθέστε στα μακαρον την γέμιση της επιλογής σας.
Για την γέμιση με σοκολάτα:
~ 80g σοκολάτα, ψιλοκομμένη (υγείας ή λευκή)
~ 60g κρέμα γάλακτος (αν χρησιμοποιείτε μαύρη σοκολάτα) ή 50g κρέμα γάλακτος (εάν χρησιμοποιείτε λευκή σοκολάτα)
~ 1 φασόλι τόνκα, αλεσμένο καλά
~ 20 γραμμάρια ανάλατο βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι, θερμαίνετε την κρέμα με το φασόλι tonka. Φέρτε τα σε σημέιο βρασμού, αφήστε να καθίσει για μια στιγμή, στη συνέχεια ρίξτε τη σοκολάτα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα απαλό.
Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και τοποθετήστε το μέσα σε ένα κορνέ στο ψυγείο μέχρι να κάτσει. Χρησιμοποιήστε το κορνέ για να γεμίσετε τα μακαρόν.