Σιγοψημένο χοιρινό με γλάσο από μπαχαρικά και σιρόπι σφένδαμου
Xοιρινό με γλάσο από μπαχαρικά και σιρόπι σφένδαμου απο τον Σέφ Γιάννη Λουκάκο
Κολοκυθόσουπα με τζίντζερ
Συστατικά: ~ 1 μεγάλη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους (περίπου 4 φλιτζάνια) ~ 1 μεγάλη γλυκοπατάτα , λευκή, χοντροκομμένη ~ 2 σκελίδες σκόρδο ~ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ~ 1 μέτριο κρεμμύδι,...
Σουπιές με ξύδι, μέλι και δενδρολίβανο
Χρόνος Προετοιμασίας: 40' λεπτά Υλικά για 4 άτομα: 1 κιλό σουπιές μικρές200 γρμ. ελαιόλαδο100 γρμ. ξύδι50 γρμ. μέλι50 γρμ. δενδρολίβανοαλάτι, πιπέρι1 κουταλιά σούπας αλεύρι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τις...
Σαλάτα με κινόα (quinoa) και λαχανικά
Από μόνη της η σαλάτα αυτή αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα. Μια πρωτότυπη συνταγή της Ιωάννας Δημοπούλου.
Πιπεριές γεμιστές με φαγόπυρο
Υλικά: ~ 4 πιπεριές~ 15-20 κουταλιές της σούπας φαγόπυρο~ 1 μεγάλο κρεμμύδι~ 2 σκελίδες σκόρδο λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό~ αλάτι, πιπέρι~ κύμινο~ ελαιόλαδο~ λίγο χυμό ντομάτας, προαιρετικά~ λίγο τυρί...
Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας και κολοκύθας
Υλικά για 4-6 άτομα ~ 1 κολοκύθα μικρή (περίπου 1,5 κιλό)~ 1 γλυκοπατάτα σε κύβους~ 1 πράσο σε ροδέλες~ 3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια~ 3 καρότα σε κομματάκια~ 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες~...