Steaks κουνουπιδιού από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά:
2 κουνουπίδια
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. κάρυ
Για το σερβίρισμα
50 γρ. ρόκα
1 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 λάιμ, κομμένο σε 8 φέτες
1 κ.σ. σησαμέλαιο
Μέθοδος ΕκτέλεσηςβΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Καθαρίζουμε τα κουνουπίδια από τα φύλλα τους, τα κόβουμε σε μεγάλες φέτες («steaks») πάχους 3 εκ., και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Πασπαλίζουμε τις φέτες του κουνουπιδιού με τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, το κάρι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να απλωθούν παντού.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Μεταφέρουμε τις φέτες του κουνουπιδιού σε δόσεις και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Τοποθετούμε και πάλι τις φέτες του κουνουπιδιού στο ταψί και μεταφέρουμε στον φούρνο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Για το σερβίρισμα
Μοιράζουμε τις φέτες κουνουπιδιού σε πιάτα και γαρνίρουμε με λίγη ρόκα, 2 φέτες από πιπεριά τσίλι και 1 φέτα λάιμ.
Περιχύνουμε με λίγο σησαμέλαιο, πασπαλίζουμε με πιπέρι, και σερβίρουμε.
Μερίδες: 8
Χρόνος: 25 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη