Σούπα βελουτέ γλυκοπατάτας και κολοκύθας
Υλικά για 4-6 άτομα
~ 1 κολοκύθα μικρή (περίπου 1,5 κιλό)
~ 1 γλυκοπατάτα σε κύβους
~ 1 πράσο σε ροδέλες
~ 3-4 κλαράκια σέλινο σε κομματάκια
~ 3 καρότα σε κομματάκια
~ 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
~ ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
~ ελαιόλαδο
~ αλάτι
~ πιπέρι
~ μοσχοκάρυδο
~ Πηχτόγαλο Κρήτης ή Ξινομυζήθρα ή Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για λίγη ώρα να καραμελώσουν.
Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, την γλυκοπατάτα, την κολοκύθα, το σέλινο, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και τα μπαχαρικά.
Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε βρασμένο νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
Βράζουν για περίπου μισή ώρα και έπειτα τα πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός ή στο multi.
Σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το τυρί ή το γιαούρτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
Πηγή:http://www.sintagespareas.gr