Συνταγή για κανελάδα
Τι χρειαζόμαστε:
• 1 1/2 λίτρο νερό
• 750 γρ. ζάχαρη ή (μέλι σε μικρότερη ποσότητα)
• 8 ξυλαράκια κανέλας
• 4 γαρίφαλα (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 30 λεπτά περίπου.
2. Στην αρχή θα βγάλει λίγο αφρό που πρέπει να τον αφαιρέσουμε.
3. Το μάτι θα είναι στο φούλ συνέχεια…..
4. Γύρω στη μισή ώρα περίπου θα δείτε ότι αρχίζει να φουσκώνει, πράγμα που σημαίνει ότι έχει δέσει αρκετά.
5. Το κατεβάζεται από τη φωτιά.
6. Όσο είναι ζεστό το σουρώνεται, γιατί όσο κρυώνει θα πήζει και δεν θα είναι εύκολο να το σουρέσετε.
7. Αφήνεται να κρυώσει εντελώς. Θα γίνει ένα πολύ παχύρευστο σιρόπι. Το βάζετε σε μπουκάλι κατά προτίμηση γυάλινο.
8. Διατηρείτε εντός και εκτός ψυγείου.
9. Για να την απολαύσετεκρύα, βάζετε σε ποτήρι 1/3 κανελάδα και συμπληρώνεται τα 2/3 με νερό ή θρυμματισμένο πάγο.