Ριζότο κολοκύθας με γκοργκοντζόλα απο τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
~ 2 κ.σ. ελαιόλαδο
~ 1 κρεμμύδι
~ 1 σκ. σκόρδο
~ 2 κ.σ. φύλλα θυμαριού
~ 280 γρ. ρύζι αρμπόριο
~ 100 γρ. λευκό κρασί
~ 250 γρ. πουρέ κολοκύθας
~ αλάτι
~ πιπέρι
~ 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
~ 800 γρ. νερό
~ 150 γρ. γκοργκοντζόλα
~ 100 γρ. ραντίτσιο
Για το σερβίρισμα
~ φύλλα θυμαριού
~ πιπέρι
Εκτέλεση
~ Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
~ Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
~ Προσθέτουμε το θυμάρι, το ρύζι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
~ Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί η μισή ποσότητα.
~ Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
~ Ρίχνουμε το νερό σε 3 δόσεις και περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη ποσότητα προτού ρίξουμε την επόμενη.
~ Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μόλις απορροφηθεί η τελευταία δόση του νερού και το ρύζι έχει μαλακώσει.
~ Προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με την κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί εντελώς στο ριζότο.
~ Κόβουμε το ραντίτσιο στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες.
~ Διακοσμούμε το ριζότο με το ραντίτσιο και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και πιπέρι.
~ Σερβίρουμε.