ΚΑΛΑΘΙ
ΑΓΟΡΩΝ
0
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΛΑΘΙΟΥ 0.00€
Υπόλοιπο για δωρεάν μεταφορικά
Ηράκλειο: 35.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Ελλάδα: 55.00€ Δωρεάν μεταφορικά
Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Παρακαλώ ανανεώστε τη σελίδα και προσπαθήστε ξανα. Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Το προϊόν δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την ποσότητα. Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι. Τα προϊόντα προστέθηκαν στο καλάθι. Το προϊόν προστέθηκε στα Αγαπημένα Το προϊόν αφαιρέθηκε από τα Αγαπημένα Το καλάθι δεν ανανεώθηκε. Η συγκατάθεση για το newsletter ανανεώθηκε Κάτι πήγε στραβά. Παρακαλώ, δοκιμάστε ξανά ή επικοινωνήστε μαζί μας.
Συνταγές

Ριζότο γαρίδες σαγανάκι από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο

Ριζότο γαρίδες σαγανάκι από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

Για το ριζότο

1.200 γρ. ζωμό κοτόπουλο

400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, carnarolli)

120 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

200 γρ. κρασί λευκό

12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια

300 γρ. σάλτσα ντομάτα

60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

100 γρ. ντομάτες κονκασέ

50 γρ. ούζο

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

60 γρ. βούτυρο φρέσκο

50 γρ. φέτα, τριμμένη

10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

10 γρ. σχοινόπρασσο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για τις γαρίδες

4 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά

40 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ριζότο

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente, προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και το ούζο και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα, την ντομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά.

Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες.

Για τις γαρίδες

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Πηγή: Cretan Food News