Πολίτικο κεμπάπ με σουμάκ
Χρόνος Προετοιμασίας: 90 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
600γρ. κιμάς αρνίσιος
400γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200γρ. φρυγανιά τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
100ml ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας πελτές
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
20γρ. αλάτι
20γρ. σουμάκ
5γρ. πιπέρι
30γρ. κύμινο
10γρ. καπνιστή πάπρικα
8 μεταλλικά ανοξείδωτα σουβλάκια
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα για μια ώρα στο ψυγείο για να σφίξει και μόλις είναι έτοιμο, πλάθουμε 8 κεμπάπ. Με προσοχή τα περνάμε στα ανοξείδωτα σουβλάκια και τα ψήνουμε στο γκριλ χωρίς να τα γυρίζουμε πολλές φορές, γιατί χάνουν τα υγρά τους.
ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr