Παγωτό πράσινου τσαγιού
Υλικά για 4 μερίδες
• 8 κρόκοι αυγού
• ¾ φλ. Καστανή ζάχαρη
• ½ φλ. Πράσινο τσάι
• 1 ½ φλ. Γάλα 1,5%
• 2 ½ φλ. Κρέμα γάλακτος light
Προετοιμασία:
1. Χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη
2. Βράστε το γάλα και στη συνέχεια μόλις το αποσύρετε από τη φωτιά προσθέστε το τσάι. Αφήστε περίπου 3-4 λεπτά.
3. Σουρώστε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το μίγμα γάλα-τσάι και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάστε το από τη φωτιά.
4. Προσθέστε περίπου το ¼ της κρέμας στο μείγμα με τους κρόκους και τη ζάχαρη, χτυπώντας συνέχεια για να μην σβολιάσει.
5. Όταν έχει ενσωματωθεί η ζεστή κρέμα στους κρόκους, προσθέστε το μίγμα σιγά σιγά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια.
6. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στο μάτι. Σε χαμηλή φωτιά συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να πήξει το μείγμα.
7. Κατεβάστε από τη φωτιά, σουρώστε και μεταφέρετε σε ένα μεταλλικό δοχείο για παγωτό.
8. Βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να μισοπαγώσει (2 ώρες περίπου).
9. Έπειτα βγάλτε, χτυπήστε με ένα σύρμα και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.