Μπισκότα βρώμης με μέλι, χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο
Υλικά:
~ Βρώμη 300 γρ. (2,5 κούπες καφέ για νεσκαφέ)
~ 1 ώριμη κανονικού μεγέθους μπανάνα ή 1 κανονικού μεγέθους μήλο. (ό,τι σας αρέσει καλύτερα)
~ 80 γρ. μέλι (2 κουταλιές σούπας γεμάτες-γεμάτες και να το αφήσετε να τρέξει όλο)
~ 20 γρ. ελαιόλαδο (4 κοφτές κουταλιές σούπας)
~ 150 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας ή 150 γρ. chocholate chips
( Μπορείτε να προσθέσετε και σταφίδες!)
~ Χυμό από ένα μικρό πορτοκάλι
~ 1 βανίλια
~ 1 κουταλάκι σόδα
~ 1 κουταλάκι μπέικιν
~ Λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
1. Πρώτα πολτοποιείται το φρούτο που έχετε επιλέξει .(μπανάνα ή μήλο) .
2. Μετά αν το μέλι σας είναι πηχτό, το ζεσταίνετε ελαφρώς για να υγροποιηθεί και να ανακατεύεται ευκολότερα.
3. Αλέθετε τη μισή ποσότητα βρώμης (ή και ολόκληρη αν προτιμάτε) για να πλάθονται καλύτερα τα μπισκότα .
4. Βάζετε σε μία λεκανίτσα το πολτοποιημένο φρούτο, το μέλι, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε τα υλικά είτε στο χέρι είτε στο μίξερ για ευκολία.
5. Ακολούθως προσθέτετε τη σόδα, τη βανίλια, το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύετε.
6. Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτετε σιγά σιγά τη βρώμη και παράλληλα σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού.(Η βρώμη λειτουργεί όπως το αλεύρι οπότε μην την προσθέσετε όλη μαζί με την μία. )
7. Τέλος, προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες ή τη σοκολάτα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.
8. Πλάθετε μικρές μπαλίτσες και τις “πατάτε” με τις παλάμες σας να απλώσουν και να μοιάζουν με μπισκότο.
9. Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα με το ψήσιμο έτσι μπορείτε να υπολογίσετε πως θα βγουν από την αρχή.
10. Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
11. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και καλή σας όρεξη!
Η Κωνσταντίνα, spinning instructor και αθλήτρια ποδηλασίας φτιάχνει εξαιρετικά μπισκότα για τους μαθητές της! Είναι εύκολη-νόστιμη και πολύ γρήγορη συνταγή!
Πηγή: nutrinews.gr