Μπισκότα - Κανέλας
Υλικά :
2 κούπα(ες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γλ. σόδα
1/2 κ.γλ. κρεμόριο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα(ες) ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα(ες) ζάχαρη
1 κ.γλ. βανίλια
1 μεγάλο αβγό
1/4 κούπα(ες) πλήρες γάλα ή γάλα καρύδας
Για το πασπάλισμα:
3/4 κ.γλ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω τη μαγειρική σόδα, το κρεμόριο και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με το φτερό για 3' στη μεσαία σκάλα το βούτυρο, με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω το αβγό και το γάλα, να ομογενοποιηθούν καλά. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ στη χαμηλή σκάλα και προσθέτω σιγά-σιγά στο μείγμα το αλεύρι, να ενωθεί.
Στρώνω λαδόχαρτο ή σιλπάτ πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου και με ένα κουτάλι φτιάχνω δισκάκια με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
για το πασπάλισμα:
Σε ένα μπολάκι ενώνω τη ζάχαρη με την κανέλα και με το μείγμα πασπαλίζω τα μπισκοτάκια μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8', μέχρι να πάρουν ένα ευχάριστο, ρόδινο χρώμα.
Πηγή www.pastrychef.gr