Μους Σοκολάτας με Γιαούρτι απο τον Executive Chef Τάσο Τόλη της αλυσίδας εστιατορίων Palmie bistro
Χρόνος Προετοιμασίας: 40' λεπτά
Υλικά για 4-6 άτομα:
100 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
100 γρμ .Γιαούρτι στραγγιστό
200 γρμ .κρέμα τυριού
90 γρμ ζάχαρη καστανή
6 φύλλα ζελατίνη
2 κουτ. σούπας γκραν μαρνιε
4 ασπράδια αυγών.
Εκτέλεση :
Σε ανοξείδωτο μπολ λιώνετε την κουβερτούρα (σπασμένη σε μικρά κομμάτια) τοποθετώντας το πάνω σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό που σιγοβράζει.
Αποσύρετε το μπολ και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς .
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι την κρέμα τυριών, τη ζάχαρη, το Γκραν Μαρνιέ πορτοκαλί, τα ανακατεύετε για 1 λεπτό και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ.
Σε μπολ με κρύο νερό μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης και τα ζεσταίνετε για λίγο σε μικρό κατσαρόλι χωρίς να πάρει βράση.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας, σταδιακά και ανακατεύοντας με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής προς την ιδία κατεύθυνση.
Γεμίστε με το μείγμα τα φορμάκια και αφήστε τα στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Ξεφορμάρετε ακουμπώντας την φόρμα σε χλιαρό νερό, και σερβίρετε με φύλλα σοκολάτας και φρέσκα φρούτα εποχής, γαρνίρετε προαιρετικά και με σαντιγί.