Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο
Συστατικά
180 γρ καθαρισμένες αγκινάρες
1 κσ ελαιόλαδο
360 γρ καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου (ή κύβο κοτόπουλου)
¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1 κ.σ ρίγανη
200 γρ πιπεριές φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες ή φαρφάλες
¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα σε κυβάκια
Τρόπος μαγειρέματος
Αν οι αγκινάρες είναι φρέσκες βράστε της σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια κόψτες σε κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο και πρόσθεσε το σκόρδο και το κοτόπουλο. Σόταρετε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα
Προσθέστε λίγο νερό, τον ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και τη ρίγανη και αφήστε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά
Στη συνέχεια προσθέστε τις ελιές και τις πιπεριές
Βράστε και στράγγιξετε τα μακαρόνια και μετά σερβιρετε τα με μερικά κυβάκια φέτας
Πηγή: Tlife