Μακαρόνια με κιμά και μελάσσα
Υλικά:
~ 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
~ 1/3 κούπας λάδι ελιάς
~ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
~ 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
~ 3 ολόκληρες τομάτες ψιλοκομμένες
~ 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό
~ 1 κουταλιά της σούπας μελάσα
~ Αλάτι , Πιπέρι
~ Μακαρόνια
Εκτέλεση :
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε.
Βάζουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με την μελάσσα και σιγοψήνουμε για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με τα βρασμένα μακαρόνια.
Η ίδια σάλτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μουσακά και παστίτσιο.