Κοτόπουλο φιλέτο με λαχανικά και τζίντζερ
Χρόνος Προετοιμασίας: 40' Βαθμός Δυσκολίας: 2
Υλικά (για 2 άτομα)
2 τεμάχια κοτόπουλο φιλέτο
1 καρότο
1 κρεμμύδι μικρό
1 σκελίδα σκόρδου
1 πατάτα
1 κολοκύθι
1 ποτήρι λευκό κρασί
50γρ. τζίντζερ
1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα λαχανικά έτσι ώστε να μπορούμε να τα κόψουμε σε μπαστουνάκια -όχι πολύ βρασμένα να λιώσουν- με τον αποφλοιωτή κόβουμε μια μακριά λωρίδα από ένα αγγούρι και δένουμε τα μπαστουνάκια λαχανικών. Ψιλοκόβουμε για την σάλτσα το κρεμμύδι το σκόρδο και το τζίντζερ σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και σβήνουμε με κρασί. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στον φούρνο ή στο grill
Πηγη: www.cretanfoodnews.gr