Συστατικά
Προετοιμασία: 25 λεπτά
Εξυπηρετεί: 10
Μαγείρεμα: 50 - 60 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολο
(603g) κοκκοποιημένη ζάχαρη
2 μπαστούνια βούτυρο
7 αυγά
(384g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(237ml) κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού άρωμα ζαχαροπλαστικής λεμόνι
ΜέθοδοςΒήμα 1: Λιπάνετε ένα ταψί με λάδι ή βούτυρο
Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε την κρέμα μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
Βήμα 3: Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα φασολιών βανίλιας και το άρωμα λεμονιού.
Βήμα 4: Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα, και ρίξτε το μισό αλεύρι και μετά προσθέστε κρέμα και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Βήμα 5: Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και τοποθετούμε σε κρύο φούρνο. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήστε για 50-60 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν εισάγεται ένα ξυλάκι στη μέση του κέικ βγαίνει καθαρό.
Βήμα 6: Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει 5 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.