Κεφτεδάκια με ούζο και βρώμη
Υλικά:
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
½ κιλό κιμάς χοιρινός
1 μεγάλο κρεμμύδι
8 κ.σ. νιφάδες βρώμης
6 κ.σ. ελαιόλαδο
8 κ.σ. ούζο
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Δυόσμος και κύμινο
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Λιώνετε το κρεμμύδι στο μούλτι. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνετε καλά. Αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Κατόπιν, πλάθετε μικρά κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Τα βγάζετε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το πολύ λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά με μιά ανάμικτη σαλάτα, και φυσικά με ένα ποτήρι ούζο με μπόλικα παγάκια!
Συνταγή: bettyscuisine.blogspot.gr