Φραουλοσοκολατάκια σε 20 λεπτά
Υλικά για 40 σοκολατάκια
2 κουβερτούρες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά)
αμύγδαλα με τη φλούδα
φουντούκια
αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας ( φράουλες, πορτοκάλι, κλπ. )
Πως το κάνουμε
Τοποθετούμε σε μπολ την σοκολάτα σε κομμάτια, μαζί με το βούτυρο και την κρέμα. Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Προσθέτουμε το αλκοόλ. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή ομοιόμορφη κρέμα. Ρίχνουμε μέσα στη σοκολατένια κρέμα τα φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς (χωριστά κάθε είδος) και ανακατεύουμε. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τα σοκολατένια φρούτα ή τους ξηρούς καρπούς και τα αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι να τα φάμε.