Αρωματική και νόστιμη κιμαδόπιτα
Συστατικά:
• Ζύμη
• Περίπου 700 γρ αλεύρι
• 240 ml γάλα
• 120 ml σπορέλαιο
• 5 γρ ξηρή μαγιά
• 1 κουταλάκι ζάχαρη
• Γέμιση
• 600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
• 1 κρεμμύδι
• Πολύχρωμες πιπεριές
• 50 ml σάλτσα ντομάτας
• Ρίγανη-Θυμάρι-Πάπρικα
• Μουστάρδα σε σκόνη
• Αλάτι-Πιπέρι-Μπούκοβο
Οδηγίες
• Κόβουμε τις πιπεριές και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε καυτό ελαιόλαδο.
• Όταν ροδίσει βάζουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά.
• Προσθέτουμε τις πιπεριές, την σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
• Βάζουμε την καπνιστή πάπρικα, μουστάρδα σε σκόνη ή κανονική, ρίγανη, θυμάρι, μπούκοβο και μαγειρεύουμε μέχρι που το μείγμα να χάσει τα υγρά του.
• Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
• Προσθέτουμε δύο κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
• Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, το σπορέλαιο, ανακατεύουμε και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
• Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
• Την πλάθουμε ελαφρώς, την χωρίζουμε σε δύο μέρη (το ένα λίγο πιο μεγάλο από το άλλο) και τα ανοίγουμε φύλλα.
• Τοποθετούμε το μεγάλο σε φόρμα 42×30 εκατοστά και απλώνουμε τον κρύο κιμά.
• Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι, κόβουμε και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα.
• Το άλλο φύλλο το κόβουμε σε δίχτυ με το ειδικό εργαλείο ή σε λωρίδες.
• Με την βοήθεια ενός πλάστη το τοποθετούμε στην πίτα και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
• Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: Foodaholics