Αρνί μπούτι (κότσι) μπραιζέ με μείγμα 7-μπαχαρικών
Υλικά για 4 άτομα
~ 4 μπάλες αρνιού κότσι
~ 4 φιλέτα αντζούγιες σε λάδι
~ 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (Κόν κασέ)
~ 150 γρ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
~ 150 γρ. χυμό από ρόδι
~ 2 κουτ. μείγμα μπαχαρικών που αποτελείται από 7 είδη
~ (Κανέλα, κόλιανδρος, μοσχοκάρυδο, κύμινο, γαρύφαλλο, μπαχάρι και δεντρολίβανο)
~ 1 πρέζα πάπρικα
~ 200 γρ. κόκκινο κρασί
~ 200 γρ. ζεστό ζωμό βοδινού
~ 8 φύλλα βασιλικού
~ 1 κόκκινο κρεμμύδι
~ 3 σκελίδες σκόρδο
~ 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
~ 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
~ Μιρέπουα λαχανικών (πράσο-κρεμμύδι-καρότο-σέλινο-μάραθος-δάφνη)
~ Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το
σκόρδο. Στραγγίστε τις αντσούγιες και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Κόψτε σε καρέ μικρό τα λαχανικά που αποτελούν την μιρπουά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια περνάμε ελαφρώς από αλεύρι τα κότσια του αρνιού.
Τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για 8 έως 10 λεπτά.
Αφαιρέστε τα από το τηγάνι. Προσθέτουμε στο τηγάνι την μιρπουά των λαχανικών και την μαραίνουμε για 3 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέσετε τις αντσούγιες, το μείγμα των επτά μπαχαρικών την μιρπουά λαχανικών και τοποθετήστε τα κότσια του αρνιού . Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να πάρει βράση, στη συνέχεια, προσθέστε του και τις ντομάτες κον κασέ. Φέρτε σε σημείο βρασμού, καλύψτε και ψήνουμε για 2-2.5 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλήσει το κόκαλο.
Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά, τα υγρά από το ψήσιμο του αρνιού τις ελιές, το χυμό του ροδιού και την πάπρικα, σιγοβράστε 6 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το βασιλικό.
Περιχύνουμε με την σάλτσα τα κότσια του αρνιού και σερβίρουμε πασπαλισμένα με βασιλικό. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα πουρέ από ρεβύθια ή χόρτα γιαχνερά ή ένα ριζότο της αρεσκείας σας
Συνταγή: σεφ Νικόλαος Καστανάκης