Bρώμη Νιφάδες
Οι νιφάδες βρώμης - αποτελούν μία εξαιρετική τροφή που δεν θα πρέπει να λείπει από την καθημερινή διατροφή σας! Η βρώμη αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες, άρα είναι μία εξαιρετική πηγή ενέργειας για το σώμα μας. Περιέχει όμως και μικρή ποσότητα πρωτεΐνης, αλλά και καλών λιπαρών. Επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες με πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας.
Κατηγορία: Διατροφή
Σχετικές κατηγορίες: Υπερτροφές, Διατροφή, Αθλητική διατροφή
Κωδικός Προϊόντος: 181-4585
Διαθεσιμότητα: ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ
Περιέχει σε μεγάλες ποσότητες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι πολύ σημαντικές για την υγεία μας. Η βρώμη περιέχει βιταμίνη Β6, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, αλλά και ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Ακόμα περιέχει σε μικρότερη ποσότητα βιταμίνη Ε, φολικό οξύ και κάλιο.
Πλούσια τροφή σε φυτικές ίνες , η βρώμη συνίσταται να συνδυάζεται με επαρκή καθημερινή κατανάλωση νερού.
Μπορεί να συνδυαστεί με γάλα, με γιαούρτι, με μούρα, ξηρούς καρπούς και κανέλα για ένα πλήρες θρεπτικό πρωινό, έτοιμο σε λιγότερο από 5΄ λεπτά. Δείτε εδώ μια συνταγή για ένα πρωινό που όταν προστεθεί στη διατροφή σας, μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο χάσιμο λίπους.
Η βρώμη τέλος αποτελεί μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, γι’αυτό και βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης μέσω της μείωσης της LDL (κακής) χοληστερόλης.
Οφέλη στην υγεία με χρήση στην καθημερινή διατροφή:
1. Χοληστερίνη: Η χοληστερίνη είναι υπεύθυνη για ένα πλήθος καρδιαγγειακών νοσημάτων και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της καρδιάς μας. Οι διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχουν σε αφθονία οι νιφάδες βρώμης, έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν και να απομακρύνουν την κακή χοληστερόλη, χωρίς να κατεβάζουν τα επίπεδα της καλής
2. Καρκίνος: Οι νιφάδες βρώμης, όπως και άλλα δημητριακά αλλά και λαχανικά, περιέχουν ένα πλήθος φυτοχημικών ουσιών. Πολλά φυτοχημικά είναι γνωστό ότι βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Επίσης, η υψηλή κατανάλωση φυτικών ινών έχει συνδεθεί άμεσα με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνων που σχετίζονται με ορμονικές διαταραχές, όπως είναι ο καρκίνος του στήθους, των ωοθηκών, της μήτρας, αλλά και του προστάτη στους άντρες.
3. Ζάχαρο: Η κατανάλωση quaker βοηθάει στην αργή και σταδιακή αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτός ο έλεγχος στα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, προλαμβάνει πολλές επιπλοκές που σχετίζονται με τον σακχαρώδη διαβήτη. Επίσης, με την αργή αύξηση των επιπέδων στο ζάχαρο, επιτυγχάνεται έλεγχος της όρεξής μας, καθώς τα επίπεδα ενέργειάς μας παραμένουν σταθερά και δεν πεινάμε συχνά. Έτσι, μπορούμε να ελέγξουμε πιο εύκολα το βάρος μας.
4. Πεπτικό σύστημα: Η υψηλή περιεκτικότητα της βρώμης σε φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
5. Αρτηριακή πίεση: Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως η καθημερινή κατανάλωση μιας μερίδας quaker, βοηθάει στην καταπολέμηση της υπέρτασης και μειώνει αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση.
Προέλευση Γερμανία